Vier Palestijnen gedood bij nieuwe aanvallen Israël op Gaza

Palestijnen bij het lichaam van één van de vannacht gedode militanten van Hamas. Foto: AP / Eyad Baba.

Israël heeft vannacht bij nieuwe aanvallen op doelen in Gaza vier Palestijnen gedood. Begin van de nacht werden drie militanten van Hamas om het leven gebracht, waarna vanochtend nog een Palestijn gedood werd.

De aanval op de strijders van Hamas vond begin van de nacht plaats in het zuiden van Gaza. In de buurt van de stad Rafah (kaart) troffen twee Israëlische raketten het voertuig van de militanten. Israël zegt verder ook opnieuw wapenopslagplaatsen en smokkeltunnels te hebben bestookt.

Een vierde Palestijn kwam vanochtend vroeg ten oosten van Gaza-Stad door het vuur van een Israëlische tank. Volgens Palestijnse doktoren raakte een andere Palestijn gewond. Israël voert al dagenlang acties uit op doelen van Hamas, dat samen met andere Palestijnse militanten de afgelopen weken het aantal raket- en mortierbeschietingen op het zuiden van Israël heeft geïntensiveerd. Ook vannacht werden er weer tientallen projectielen op Israël afgeschoten, waarvan een groot aantal door het Israëlische raketsysteem Iron Dome werden onderschept.

De onderlinge vijandigheden kostten de afgelopen dagen aan zeventien Palestijnen, waaronder zes burgers, het leven. Aan Israëlische zijde vielen bij onder meer een aanval op een schoolbus enkele gewonden. Eén jongetje verkeert nog in kritieke toestand.