Gewonden bij mortieraanval vanuit Gazastrook – Israël reageert met geweld

A bus is damaged after it was hit by a mortar shell fired from the Gaza Strip into the Israeli kibbutz of Sa'ad in southern Israel April 7, 2011. A mortar shell fired from the Gaza Strip into Israel on Thursday hit the bus, seriously wounding a teenage boy and injuring several others, Israeli police said. REUTERS/Edi Israel (ISRAEL - Tags: POLITICS CIVIL UNREST) ISRAEL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ISRAEL
A bus is damaged after it was hit by a mortar shell fired from the Gaza Strip into the Israeli kibbutz of Sa'ad in southern Israel April 7, 2011. A mortar shell fired from the Gaza Strip into Israel on Thursday hit the bus, seriously wounding a teenage boy and injuring several others, Israeli police said. REUTERS/Edi Israel (ISRAEL - Tags: POLITICS CIVIL UNREST) ISRAEL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ISRAEL Schade aan de bus die door een mortiergranaat werd geraakt. Foto Reuters / Edi Israel

Bij een mortieraanval vanuit de Gazastrook is een bus getroffen in het zuiden van Israël. Daarbij zijn enkele gewonden gevallen onder wie een tiener die ernstig letsel opliep, meldt persbureau Reuters. In reactie op de aanval beschoten de Israëli’s vanmiddag enkele doelen in de Gazastrook.

Daarbij is een vijftigjarige man omgekomen, aldus Palestijns medisch personeel. Zes mensen raakten gewond, onder wie een meisje van vier.

Volgens de Israëlische autoriteiten is het aantal slachtoffers bij de mortieraanval beperkt gebleven omdat in de bus weinig passagiers zaten. De mortieraanval moest met een “snelle reactie” worden beantwoord, zo zei de Israëlische minister van Defensie Ehud Barak vanmiddag. Het onlangs geactiveerde raketschild Iron Dome zou vandaag twee raketten vanuit Gaza hebben onderschept.

Het was de afgelopen dagen relatief rustig rond de grens tussen Israël en de Gazastrook nadat vorige maand zestien Palestijnen de dood vonden bij beschietingen door het Israëlische leger. Deze waren een reactie op raketbeschietingen door Palestijnse extremisten.

In Jeruzalem viel eind maart een dodelijk slachtoffer, een Britse vrouw, bij een aanslag op een bushalte. Tientallen mensen raakten gewond. De aanslag is niet opgeëist, maar wordt door de Israëlische autoriteiten toegeschreven aan de Palestijnse beweging Hamas die het voor het zeggen heeft in de Gazastrook.

Onze correspondent in Israël twittert:

Twitter avatar apjvalk Guus Valk Israelische aanvallen nu gemeld op Gaza-stad, Rafah, Khan Younis en grensgebied
Twitter avatar apjvalk Guus Valk De raket uit Gaza raakte een bus met tieners. Misschien een dode. Zeker in Gaza al een dode, en een hete avond voor de boeg