Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Defensie

‘Meer gedwongen ontslagen bij Defensie dan verwacht’

Defensie ontslaat de komende jaren 6.000 mensen. Dat is meer dan tot nu toe bekend was. Morgen zal minister Hillen dit in zijn beleidsbrief schrijven, meldt de NOS.

De NOS zegt de inhoud van de brief te kennen. In totaal zouden 12.300 arbeidsplaatsen verdwijnen. 2.300 vacatures zijn de laatste tijd al niet vervuld, 4.000 mensen verlaten Defensie via natuurlijk verloop. Voor de ‘achterblijvers’ worden de arbeidsvoorwaarden stukken minder.

Nu werken militairen 38 uur, maar hebben de mogelijkheid om daar 40 van te maken. Dit zal worden teruggebracht naar 36 uur. Eerder was al bekend dat doordat er minder geoefend gaat worden, militairen honderden euro’s per maand moeten inleveren. Het gevecht met de bonden zal groot worden, zo staat nu al vast, zegt de NOS.