Groninger bekent verwekken kind bij 12-jarige dochter

De vader van het 12-jarige meisje dat vorige week bevallen is van een dochter heeft bekend dat hij dat kind verwekt heeft. Dat meldt het Openbaar Ministerie tegenover persbureau Novum. Hij heeft ook gezegd dat hij zijn dochter seksueel heeft misbruikt. De man blijft nog zeker twee weken vastzetten.

Afgelopen dinsdag werd al bekend dat het openbaar ministerie de 52-jarige Groninger verdacht van seksueel misbruik van zijn dochter, waardoor ze zwanger raakte. Uit dna-onderzoek bleek dat de kans aanzienlijk was dat de 52-jarige man de vader van de baby is. Nu komt daar zijn bekentenis dus bij. De vader had zijn dna vrijwillig afgestaan.

Het onderzoek gaat ook na de bekentenis verder. Zo moet duidelijk worden onder welke omstandigheden het seksueel misbruik heeft plaatsgevonden en hoe vaak de vader het meisje heeft misbruikt.

Het ouderlijk huis van het 12-jarige meisje is woensdag leeggehaald door een verhuisbedrijf om meer vernielingen te voorkomen. Dinsdag werden ramen ingegooid en de tekst \'pedo\' op het huis in de Groningse wijk Beijum gekalkt.

Op 22 maart beviel het meisje tijdens een schoolreisje van een dochtertje.