59 lijken in massagraven Mexico

Forensic workers prepare to transfer bodies from a van into a large truck, not seen, in the northern border city of Matamoros, Mexico Wednesday April, 6, 2011. At least fifty-nine bodies were found buried in a series of pits in the northern Mexico state of Tamaulipas, near the site where suspected drug gang members massacred 72 migrants last summer, officials said.(AP Photo/Rubios News)
Forensic workers prepare to transfer bodies from a van into a large truck, not seen, in the northern border city of Matamoros, Mexico Wednesday April, 6, 2011. At least fifty-nine bodies were found buried in a series of pits in the northern Mexico state of Tamaulipas, near the site where suspected drug gang members massacred 72 migrants last summer, officials said.(AP Photo/Rubios News) Forensisch medewerkers vervoeren de lijken, gisteren in Mexico. Foto AP

In een reeks graven in de Mexicaanse staat Tamaulipas zijn gisteren 59 lijken gevonden. De vondsten werden gedaan in de buurt van de plek waar van drugshandel verdachte bendeleden afgelopen zomer 72 immigranten hebben vermoord.

De politie reageerde in eerste instantie op meldingen dat passagiers van bussen waren gesleurd door gewapende mannen. Het vermoeden was dat er net als vorige zomer immigranten werden gedwongen tot drugshandel. Bij weigering volgt executie.
Nadat de politie een aantal ontvoerders had gearresteerd en vijf ontvoerden had bevrijd, werden acht graven ontdekt, waarvan er een 43 lijken bevatte. De mensen werden de afgelopen weken geëxecuteerd, blijkt uit de eerste onderzoeken. De meldingen dat er mensen werden ontvoerd uit bussen begonnen 25 maart binnen te sijpelen.