Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Maatschappelijk protest

Tienduizenden demonstreren tijdens staking in Jemen

Een door de menigte gedragen vlag van Jemen doorbroken om het vredesteken te geven. Foto Reuters / Khaled Abdullah

Tienduizenden demonstranten zijn in de Jemenitische stad Taiz samengekomen voor aanhoudende protesten tegen president Ali Abdullah Saleh. Dat meldt persbureau AP.

Mannen en vrouwen liepen vandaag massaal 10 kilometer richting het stadscentrum. Daar kwamen ze samen met een andere menigte bestaande uit nog eens tienduizenden Jemenieten die daar vanuit een ander stadsdeel aankwamen.

Vandaag zijn in Jemen winkels, banken en overheidsgebouwen gesloten. In het verarmde land, dat al wekenlang onderhevig is aan demonstraties tegen het regime van Saleh, werd vandaag gehoor gegeven aan een stakingsoproep.

De afgelopen tijd zijn al zeker 120 mensen gedood sinds de opstanden in Jemen begonnen op 11 februari. Maandag vielen nog minstens vijftien doden toen regeringstroepen het vuur openden op demonstranten in Taiz.

Interactieve graphic: Onrust in de Arabische wereld