Identiteit van man die zich in brand stak nog onbekend

De motieven en de identiteit van de man die zichzelf vanmiddag op de Dam in brand stak zijn nog onbekend, meldt Novum. De man verkeert in kritieke toestand.

De onbekende man stak zichzelf rond half één in brand naast het Nationaal Monument (mogelijk schokkende beelden van AT5). Omstanders doofden het vuur met jassen en emmers water, nadat hij ongeveer twee minuten in brand stond.

De man is in kritieke toestand afgevoerd naar het Brandwondencentrum in Beverwijk. Het slachtoffer is niet aanspreekbaar. Volgens de politie is er “nog niets bekend over de aard en omstandigheden achter het incident”.

Getuigen en mensen die hielpen bij het blussen zijn door de politie opgevangen en verhoord. Ook is hen slachtofferhulp aangeboden.

Volgens een omstander sprak de man met een buitenlands accent. Tegen NOS Radio1 vertelde een andere getuige dat de man ruzie maakte voordat hij zichzelf in brand stak:

“Hij maakte ruzie met iemand, zei dat iedereen uit de weg moet gaan, pakt een aansteker en steekt zichzelf in brand. Iedereen probeerde met jassen het vuur uit te maken. Hij had het over kinderen die hij te eten moest geven.”