Lente

De vogels in de tuin hebben de lente in hun bol, bedrijvigheid alom. Nog snel maak ik het nestkastje aan de gevel schoon. Ik gooi de troep van vorig jaar tussen de struiken. Het schone nestkastje valt snel in de prijzen, een familie koolmezen vliegt af en aan met snavels vol mos. Dan zie ik

De vogels in de tuin hebben de lente in hun bol, bedrijvigheid alom. Nog snel maak ik het nestkastje aan de gevel schoon. Ik gooi de troep van vorig jaar tussen de struiken. Het schone nestkastje valt snel in de prijzen, een familie koolmezen vliegt af en aan met snavels vol mos. Dan zie ik een van de koolmezen aanvliegen met het complete mosmodel van vorig jaar in zijn bek, ergens tussen de struiken gevonden… Hij propt alles door de ronde opening. Een prefab woning. Gemak dient de mees.

Marije van der sande