En dit gebeurde nog in het weekend

Zo’n vijftig ‘Dwaze Kinderen’ hebben zaterdag geprotesteerd op het Plein in Den Haag. De betogers zijn ontevreden over de verzorging van hun ouders in verzorgingshuizen. De Kamerleden Jetta Klijnsma (PvdA) en Renske Leijten (SP) waren aanwezig. Het was de eerste manifestatie van de nieuwe burgerbeweging. De Dwaze Kinderen willen dit elke eerste zaterdag van de maand ergens in Nederland herhalen. Het moet een hardnekkig vreedzaam protest worden, zoals de Argentijnse Dwaze Moeders jaren demonstreerden tegen de verdwijning van hun kinderen onder de militaire dictatuur. De betogers waren opgeroepen in het zwart te verschijnen. De meesten hadden dat ook gedaan. (NRC)

In het water van de haven van Breskens is zondagochtend een dode dwergvinvis aangetroffen. Het dier was al enige tijd dood en verkeerde in verregaande staat van ontbinding. Een passagier van de veerboot die tussen Vlissingen en Breskens vaart ontdekte de dwergvinvis, aldus Omroep Zeeland. De dwergvinvis, een kleine walvis, is ruim 7,5 meter lang. De kaak en de schedel van het dier gaan naar het natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden. De rest van het kadaver wordt vernietigd. (Novum)