Negen doden bij nieuwe demo tegen koranverbranding in Afghanistan

Een demonstratie tegen de koranverbranding in Mazar-e-Sharíf liep gisteren volledig uit de hand. Foto: Reuters.

Bij een demonstatie tegen een koranverbranding door een Amerikaanse dominee in de VS zijn vanochtend in de Afghaanse stad Kandahar minstens negen doden en 73 gewonden gevallen. Dat zei een Afghaanse functionaris tegen persbureau AFP.

Een verslaggever van AFP in Kandahar meldde dat hij kogels heeft gehoord en dat er tijdens de betoging met stenen werd gegooid. Volgens AP probeerden de demonstranten voertuigen en winkels in brand te steken. Het is nog onduidelijk hoe de slachtoffers precies gevallen zijn en wat de precieze aanleiding is voor de geweldsescalatie.

Het nieuws over de slachtoffers in Kandahar komt een dag nadat zeven VN-medewerkers werden gedood door een menigte in Mazar-i-Sharif. In die stad had gisteren ook een demonstratie plaats tegen de Amerikaanse dominee Terry Jones, die op 20 maart een Koran verbrandde en foto’s van het gebeuren op zijn website plaatste.