Wilders komt volgend jaar met Fitna 2 over ‘zieke geest Mohammed’

Foto: NRC Handelsblad / Merlin Daleman.

Geert Wilders komt volgend jaar met een vervolg op zijn anti-islamfilm Fitna. De PVV-leider twitterde zojuist dat de Fitna 2 over ‘het barbaarse leven van de zieke geest Mohammed’ gaat.

Twitter avatar geertwilderspvv Geert Wilders Ik zal het dan maar verklappen: vervolg Fitna gaat vooral over het barbaarse leven van de zieke geest Mohammed en moet in 2012 gereed zijn!

Wilders nam woensdag al een voorschot op het thema van zijn nieuwe film toen hij in HP/De Tijd zei dat de profeet Mohammed kampte met een hersentumor en daardoor “dingen ging zien en horen die er niet zijn”. Wilders zei de profeet te willen ‘ontmaskeren’ om zo moslims wereldwijd te bewegen de islam te verlaten:

“Afvalligen zijn helden en verdienen meer dan ooit de steun van alle vrijheidslievende mensen ter wereld. Partijpolitieke overwegingen mogen daarbij geen enkele rol spelen. Het wordt tijd dat wij deze mensen helpen door Mohammed te ontmaskeren.”

Wilders zei vorige maand in ëen interview met NRC Handelsblad al dat hij nog altijd het plan heeft om een vervolg op Fitna te maken:

Want een vervolg op uw antikoranfilm ‘Fitna’ komt nog?
“Ja. Maar vraag me niet wanneer.”
Nog deze kabinetsperiode?
“Dat zou zo maar kunnen. Hij zal zeker komen, don’t worry.”