Weer

We gaan een zaterdag tegemoet waarbij in een groot deel van Nederland 20 graden wordt gehaald. Over het algemeen kunnen de komende dagen als wisselvallig omschreven worden. Het hogedrukgebied dat bij ons zaterdag mooi weer geeft wordt namelijk weggedrukt, waardoor storingen vanaf zee ons land kunnen bereiken. Overdag is het iets warmer dan normaal, ’s nachts is het aanzienlijk zachter.

Ook vannacht wordt het niet koud met 8 tot 10 graden. De zwakke tot matige zuidenwind voert zachte lucht aan en het klaart steeds verder op.

De zon laat de temperatuur morgen snel oplopen. Al snel komen we op veel plekken in het land uit tussen de 20 en 23 graden. Lokaal in het zuiden wordt zelfs 25 graden gehaald. Aanzienlijk frisser is het aan zee en op de eilanden, met bijvoorbeeld rond 14 graden op Terschelling.

Halverwege de middag trekken wolkenvelden vanuit het westen het land binnen. Verder staat er een stevige zuidenwind, kracht 3 landinwaarts tot kracht 5 aan zee. In de nacht naar zondag trekt een regengebied het land binnen. Ook zondag overdag is het bewolkt en regenachtig. Vanaf maandag wisselen zon en wolken en een enkele bui elkaar af met bij maxima rond 13 graden.