Uitgelicht

Music Of The Heart (1999) Pers: Meryl Streep Dir: Wes Craven Ref: MUS029AM Photo Credit: [ Miramax / The Kobal Collection / Hayes, Kerry ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement
Music Of The Heart (1999) Pers: Meryl Streep Dir: Wes Craven Ref: MUS029AM Photo Credit: [ Miramax / The Kobal Collection / Hayes, Kerry ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Film

The Taking of Pelham 1 2 3 (Tony Scott, 2009, VS). Hyperactieve thriller leende de plot van de gelijknamige film uit 1974 met Walter Matthau en Robert Shaw. Gangster John Travolta wil wraak nemen op de stad New York, gijzelt de passagiers van een metro en eist losgeld dat binnen een uur geleverd moet worden. Hij wil alleen onderhandelen met de op een zijspoor gezette Denzel Washington. Ook met John Turturro, James Gandolfini.RTL5, 20.30 22.40u.

Music of the Heart (Wes Craven, 1999, VS). Geflopt melodramatisch uitstapje van horrorspecialist Craven laat Meryl Streep excelleren als alleenstaande moeder die vioolles geeft aan arme sloebers in Harlem. Ook met Angela Bassett en Cloris Leachman. Eén, 23.15-01.15u.

The Shipping News (Lasse Hallström, 2001, VS/Canada). Grootse landschappen zijn ansichtkaarten en grote gevoelens onderschriften in fletse verfilming van roman van E. Annie Proulx. Met Kevin Spacey als journalist die aan de onherbergzame kust van Newfoundland zijn wortels zoekt en Julianne Moore tegenkomt. SBS6, 00.15-2.20u.

Informatief

De wandeling. Hella van der Wijst wandelt en praat met Rob de Vries. Toen hij ontdekte dat zijn zoon Bram lijdt aan het syndroom van Asperger zegde hij zijn carrière vaarwel en begon een kookcafé voor autistische kinderen.Ned.2, 18.25-18.55u.

De Ombudsman. Jongeren die als tiener een delict hebben gepleegd, moeten daar nog lang voor boeten omdat ze geen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) krijgen. Medewerkers van de Jeugdreclassering uiten massaal hun kritiek op dit systeem. Zij melden ook dat sommige jongeren zo gedesillusioneerd raken als gevolg van een VOG-afwijzing dat ze weer het criminele pad opgaan en leggen de schuld daarvoor kennelijk alleen bij het beleid. Ned.2, 19.25-19.55u.

De rekenkamer: baby’s. Er staat een hele industrie klaar die (aanstaande) ouders probeert wijs te maken dat alleen het duurste goed genoeg is voor hun baby. Het babywarenhuis, de pretecho, een cd met rustgevende muziek voor de baby in de baarmoeder, en uw bank staat klaar met een spaarrekening. Dat loopt allemaal flink in de papieren. De kosten van de totale uitzet die is aangeschaft, vaak al lang voordat de baby geboren is, wordt hier vanavond uitgebreid onderzocht. Ned.3, 20.25-21.15u.

Amusement

Dutch invasion top 40. Tweede aflevering van driedelige serie. Hoe groot was de invloed van de grondleggers van de Nederlandse popmuziek in de jaren 60 en 70 in het buitenland én voor onze huidige artiesten? Ad Bouman analyseert de hits uit die tijd met onder anderen George Baker, Piet Veerman (Cats), Rudy Bennett (o.m The Motions), Jan van Veen (dj) en Erik de Zwart (dj). In dit deel videoclips van onder andere The Cats (‘Where Have I Been Wrong’), Shocking Blue (‘Never Marry A Railroad Man’) en George Baker Selection (‘Una Paloma Blanca’). Ned.2, 17.35-18.25u.

The Big Bang Theory. Komische serie over twee intelligente nerds die te onhandig zijn om meisjes te benaderen. De jonge fysici Leonard en Sheldon hebben de mooie blonde serveerster Penny als buurvrouw. Zij is niet zo slim, maar heeft uitstekende sociale vaardigheden en Leonard is verliefd op haar. De serie is geschreven door Chuck Lorre (Two and a Half Men) en Bill Prady (Gilmore Girls en Dharma and Greg). Veronica, 20.00-20.30u.

Flikken Gent. Politieserie waarin behalve moord en doodslag ook de kleine criminaliteit aan bod komt. De verhalen draaien om mensen: agenten, daders en slachtoffers. Vanavond wordt een man vermoord in zijn badkuip gevonden. Tijdens het onderzoek kan het team in eerste instantie geen enkele aanwijzing vinden die kan leiden naar de moordenaar. Met Jo De Meyere als John Nauwelaerts en Ianka Fleerackers als Emma Boon.Ned.1, 20.30-21.30u.

Enquêtes réservées. Twee afleveringen van misdaadserie die zich afspeelt bij de CIC (Cellule d’Investigation Criminelle ofwel de afdeling zware misdaad) van Marseille. Eerst de zaak van een man die slachtoffer lijkt van een scooterongeluk, maar er zijn aanwijzingen dat hij vermoord is. In de tweede aflevering onderzoekt de CIC de dood van een luitenant die door een kogel in de hartstreek om het leven kwam. En het nieuwste lid van het team (en dochter van de commandant) Bérénice zoekt verder naar de moordenaar van haar moeder. TV5, 21.00-22.35u.

Radio

De vrijdag van Vredenburg. Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor o.l.v. Dmitri Slobodeniouk met Viktoria Jastrebova, sopraan, Daniil Shtoda, tenor en Sergej Aleksashkin, bas, in ‘Liefdesscène uit Roméo et Juliette’ van Berlioz, Switezianka van Rimski-Korsakov en de Symfonie nr. 13 ‘Babi Jar’ van Sjostakovitsj.Radio 4, 20.02-23.00u.