Uitgelekt: de dancemoves van Assange

Julian Assange staat vooral bekend om z’n lekwerk van ambtelijke berichten. Maar de oprichter van WikiLeaks blijkt meer in z’n mars te hebben: soepele heupen.

DJ Seth Sharp draait in een club in Reykjavik rustig z’n plaatjes, als een blonde kerel even alles lekker los laat op de muziek. Sharp is onder de indruk van iemand die zo te keer gaat en zet z’n camera aan.

Sharp wist niet dat de dancemachine in kwestie Julian Assange is. Maar op één van de foto’s die hij ook had genomen (“Ik neem altijd foto’s van het dansende publiek als ik aan het DJ’en ben”) herkende een vriend van hem Assange en zette de foto online. Toen die foto als een dansend vuurtje het internet opkwam, legde ook Sharp de link met de normaal zo stramme Assange.

Hij twijfelde in eerste instantie om de video online te zetten, zegt Sharp tegen Forbes. Maar na ampel beraad hij vond de beelden nogal tam, vergeleken met wat eerder over Assange en zijn omgang met dames naar buiten was gekomen, en besloot de WikiMoves online te zetten.

Assange zal wel begrijpen dat het lastig te controleren is wat wel en wat niet uitlekt op internet.