Ook in Almere was het dringen bij uitverkoop It's

Een faillissementsverkoop van It’s in Almere leidde gisteren tot grote drukte en gedrang.

Vechtpartijen bleven deze keer uit, maar het gedrang bij het filiaal van elektronicazaak It’s in het centrum van Almere vanwege een faillissementsverkoop was er gisteren niet minder om.

Sinds het faillissement van de elektronicaketen wordt in een aantal grotere winkelpanden de complete inboedel verkocht. Met kortingen die oplopen tot 70 procent. Vrijwel overal leidde die uitverkoop tot hysterische taferelen. In Zeist, waar afgelopen zaterdag de uitverkoop plaatsvond, gingen bezoekers met elkaar op de vuist.

Impact Retail, het moederbedrijf van It’s, ging 1 februari failliet. De 980 werknemers van Impact verloren daarbij hun baan. De ondergang van It’s past in een trend. Kleinere elektronicazaken en winkelketens zoals Vroom & Dreesmann hebben veel moeite om op te boksen tegen internetwinkels en megawinkels zoals de Media Markt.

Vorig jaar wist de Media Markt het marktaandeel nog uit te breiden van 14,4 naar 15,2 procent. In 2010 bedroeg de omzet van Metro, de eigenaar van Media Markt, 67,3 miljard euro, 2,6 procent meer dan in het jaar ervoor. In West-Europa werd voor bijna 3 procent meer aan televisies, wasmachines, camera’s en iPads verkocht. (NRC)