Leesvoer: rapport Cruijff over toekomst Ajax uitgelekt

Radionieuwszender BNR heeft de hand weten te leggen op het rapport dat het Technisch Platform van Ajax onder leiding van Johan Cruijff schreef. Het veelbesproken document, dat deze week onder meer tot een grote botsing binnen de club leidde, is vanaf de site te downloaden. Het gaat vooral in op hoe de jeugdopleiding verbeterd moet worden zodat de successen van het eerste elftal weer op het niveau van de gloriejaren ’70 en ’90 komen.

“Goed is niet goed genoeg”, dat is waar Ajax voor staat. We willen de eerste zijn in Nederland (dat zijn we al jaren niet meer) en we willen meedraaien als serieuze cupkandidaat in Europa (doen we al jaren niet).

Het document ‘Op weg naar een georganiseerde chaos, op weg naar succes’ bevat een aantal organogrammen bedoeld voor diverse onderdelen van de organisatie, als ook een uiteenzetting van de filosofie zoals die volgens het platform moet worden nageleefd. Ontzettend veel tekst bevat het niet, desondanks had een spellingcheck geen kwaad gekund. Zelfs de betiteling van Cruijff op het achterblad bevat een fout.