In beeld: Kamagurka schildert op de iPad

Amsterdam 30-3-2011 Kamagurka schildert op de Ipad Foto NRC H'Blad Maurice Boyer
Amsterdam 30-3-2011 Kamagurka schildert op de Ipad Foto NRC H'Blad Maurice Boyer Kamagurka op de iPad. Alle foto's in deze serie: NRC Handelsblad / Maurice Boyer

Kamagurka heeft de afgelopen nacht in het Stedelijk Museum in Amsterdam doorgebracht voor een 24-uursmarathon schilderen op de iPad. De werken zijn onmiddellijk afgedrukt en opgehangen, maar vandaag rond het middaguur zal Kamagurka de gemaakte prints publiekelijk vernietigen met een grote tuinshredder, meldt het Stedelijk Museum:

“De snippers worden later verbrand in de tuin van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam en verdeeld over acht door Kamagurka ontworpen urnen die vanaf 16 april onderdeel zijn van het kunstproject Het Transparante Lichaam. Zo krijgt het werk steeds in andere vorm een nieuw leven.”

Vanavond publiceert NRC Handelsblad een selectie van de gemaakte werken in een speciale bijlage, als vergankelijk overblijfsel van de performance.

Kamagurka met een van de urnen waarin de as van de schilderijen zal worden gedaan. Foto NRC Handelsblad / Maurice BoyerKamagurka met een van de urnen waarin de as van de schilderijen zal worden gedaan. Foto NRC Handelsblad / Maurice Boyer