Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

LIVE: Ei arend ‘staat op uitkomen’

Ornithologen opgelet: gewoon lekker mee laten draaien op de achtergrond. Mogelijk vandaag, 1 april, komt het eerste ei van dit jaar uit dat gelegd is door de arend uit Iowa op wier nest al een aantal jaar een livecam gericht staat.

Het eerste ei van dit jaar heeft ze op 23 februari gelegd, en dus is het eerste arendskuiken uitgerekend op 1 april. Immers, vorig jaar werd het eerste ei gelegd op 25 februari en toen was 3 april De Dag. Voor wie niet kan wachten trouwens: zo zag ‘de geboorte’ er in een eerder jaar uit.

Het is echt voor de liefhebber, want heel veel is er niet te zien. Nu (9.00 uur Nederlandse tijd) al helemaal niet, want moederarend slaapt. Het kan trouwens ook de vader zijn. Het stel is al sinds 2007 bij elkaar, en de arenden bewaken beurtelings het nest dat ze hebben gebouwd bij een viskwekerij.

Nrc.nl volgt de ontwikkelingen van minuut tot minuut.


Video streaming by Ustream