Bompakket bij Zwitserse lobbygroep opgeëist

A handout picture shows the impact of the parcel bomb in a table at the Swiss Nuclear headquarters in Olten April 1, 2011. Two employees were injured when a parcel bomb exploded in the offices of the Swiss nuclear lobby, Swissnuclear, in the northern town of Olten on Thursday. Swissnuclear says it works to promote the safe and efficient use of nuclear power and represents Swiss utilities Alpiq, Axpo, BKW, CKW and EGL, which run the nuclear plants that produce about 40 percent of Swiss electricity. The police do not yet know who sent the parcel. REUTERS/HO/SWISS OFFICE OF ATTORNEY GENERAL/Handout (SWITZERLAND - Tags: CRIME LAW POLITICS) THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS
A handout picture shows the impact of the parcel bomb in a table at the Swiss Nuclear headquarters in Olten April 1, 2011. Two employees were injured when a parcel bomb exploded in the offices of the Swiss nuclear lobby, Swissnuclear, in the northern town of Olten on Thursday. Swissnuclear says it works to promote the safe and efficient use of nuclear power and represents Swiss utilities Alpiq, Axpo, BKW, CKW and EGL, which run the nuclear plants that produce about 40 percent of Swiss electricity. The police do not yet know who sent the parcel. REUTERS/HO/SWISS OFFICE OF ATTORNEY GENERAL/Handout (SWITZERLAND - Tags: CRIME LAW POLITICS) THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS De impact van de bom in de tafel waar het op lag. Foto Reuters / Zwitsers kantoor van procureur-generaal

Een Italiaanse anarchistische groepering eist de verantwoordelijkheid op voor een bompakket dat gisteren twee Zwitsers verwondde bij een nucleaire lobbygroep.

Twee vrouwelijke medewerkers van Swissnuclear moesten in het ziekenhuis werden opgenomen met oppervlakkige brandwonden en schade aan het gehoor, nadat het bompakketje ontplofte toen ze het openden op het kantoor van de lobbygroep in het Zwitserse Olten.

De groep, Federazione Anarchica Informale (Informele Anarchistische Federatie), claimt ook de verantwoordelijkheid voor de bommen die vorig jaar naar de Chileense en Zwitserse ambassade in Rome werden gestuurd.