Blind: teleurgesteld en gekrenkt

Danny Blind reageerde gisteren geschokt op de kritiek die Johan Cruijff volgens scheidend Ajax-voorzitter Coronel op hem heeft. „Ik kan echt niet geloven dat Cruijff zo over me denkt. Hij heeft me zelf naar Ajax gehaald en we hebben altijd goed samengewerkt”, zei de huidige assistent van Ajax 1 tegen NOS Studio Sport.

„Twijfel of hij rechtdoorzee is, geen vertrouwen en geen functie naar tevredenheid uitgevoerd. Compleet gefaald.” Zo zou Cruijff op 22 maart over Blind hebben geoordeeld in een gesprek met de raad van commissarissen, waarvan het AD vandaag een letterlijke weergave geeft. „Ik ben teleurgesteld en gekrenkt als het gaat over mijn integriteit”, zei Blind (49) vóór publicatie. „Dat is voor mij niet te plaatsen.”

Blind werd in 1986 door Ajax-trainer Cruijff van Sparta overgenomen. Hij speelde 327 duels en won onder meer de Champions League, Europa Cup 2 en 3, en de wereldbeker voor clubteams. Hij maakte voor die laatste cup de beslissende strafschop in Tokio. Vanaf 1999 was hij directeur spelersbeleid, trainer van de A1, hoofd jeugdopleiding, hoofdtrainer en technisch directeur bij Ajax. Sinds vorig seizoen is hij assistent-trainer van Ajax 1.