Weer

Zuidwestenwind voert vrij zachte lucht aan. Vanavond is het droog en komen vooral in het noorden van het land opklaringen voor. De stevige wind neemt af en de temperaturen dalen naar 7 tot 11 graden. Na middernacht neemt de bewolking vanuit het zuidwesten weer toe en kan er in het zuiden wat lichte regen vallen.

Morgenochtend is het bewolkt en kan ook elders wat motregen vallen.

Morgenmiddag is het droog en klaart het vanuit het zuidwesten op. Door aanvoer van warme lucht door een matige en in het noordwesten eerst nog vrij krachtige zuidwestenwind wordt het 11 graden op de Wadden en 18 à 19 graden in het zuiden van het land.

Zaterdag wordt voor een volgende regenstoring uit met een naar zuid draaiende wind nog warmere lucht aangevoerd en wordt het landinwaarts 20 tot 23 graden. Zaterdagochtend is het zonnig.

In de middag neemt de bewolking vanuit het westen toe. Langs de kust wordt het minder warm en kan lokaal mist van zee binnendrijven.

Zondagochtend wordt de warme lucht verdreven door een regenstoring. In de loop van de middag wordt het vanuit het westen droog en klaart het op. Het wordt niet warmer dan 10 tot 15 graden.