Stedelijk Museum vannacht open voor 24-uurs marathon Kamagurka

Kamagurka in het Stedelijk met een van zijn iPad-kunstwerken. Foto NRC / Rien ZilvoldKamagurka in het Stedelijk met een van zijn iPad-kunstwerken. Foto NRC / Rien Zilvold

“Als ik niet in slaap val, denk ik dat ik zeventig schilderijen ga maken. Doorwerken en veel groene thee drinken moet me wakker houden. Door snelle iPad-schilderijen te maken, wil ik ook de wakkerheid van het publiek aanscherpen. Ik ben heel benieuwd wat ik ga maken.”

Dat zei Kamagurka vanochtend even voor twaalven op de persconferentie in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Deze vormde het startschot voor zijn 24-uurs iPad-performance daar.

Het museum is gedurende de hele manifestatie, ook ’s nachts, open voor publiek. Ook op internet via een live stream is de performance te volgen.
Vanaf vanmiddag twaalf uur tot morgen twaalf uur maakt Kamagurka met zijn iPad non-stop schilderijen. Die worden op groot formaat en op schildersdoek geprint in het museum, ingelijst door zijn assistenten, en aan de muur gehangen.

Morgen verschijnt een speciale bijlage bij NRC Handelsblad met de iPad-schilderijen van Kamagurka uit het Stedelijk, als catalogus van de performance.

Kamagurka from Stedelijk on Vimeo.