RTL Nederland neemt Buienradar.nl over

Buienradar om 10.00 uur vanochtend.

RTL Nederland heeft zojuist bekend gemaakt dat het per 1 april Buienradar.nl overneemt. De populaire weersite bestaat sinds 2006 en trekt, volgens RTL, ongeveer vijf miljoen unieke bezoekers per maand.

Het bedrijf stelt dat het met deze overname digitaal de grootste aanbieder van weer, verkeer en nieuws wordt. Volgens het bedrijf gaan de bezoekers van Buienradar weinig merken van de overname, het blijft een zelfstandig merk en gratis te bezoeken.

Arno Otto, Managing Director Digital Media van RTL, vertelt het volgende over het besluit:

Buienradar is een prachtig bedrijf dat een grote waarde vertegenwoordigt voor de digitale positie van RTL. Met deze overname gaat een langgekoesterde ambitie in vervulling. We maken autonoom al een grote groei door en met de overname groeit ons digitale bereik met maar liefst 50%. (…) Met de overname van Buienradar zijn we de onbetwiste nummer 1 aanbieder van weer, verkeer en nieuws.

Edwin Rijkaart van Buienradar over de overname:

Buienradar in handen van RTL zorgt ervoor dat de site nog verder kan groeien. Met de verkoop kunnen wij onze volledig aandacht geven aan onze buitenlandse weersites als sat24.com en niederschlagsradar.de.

Het bedrag, dat met de overname gemoeid gaat, is niet bekendgemaakt.