Kortkolom voorpagina

Bestuur van Ajax weg onder druk van Cruijff

Amsterdam. Onder druk van Johan Cruijff en zijn hervormingsplannen voor Ajax hebben het bestuur van de club en de raad van commissarissen gisteravond besloten op te stappen. Zij deden dat voorafgaand aan een ledenvergadering over de toekomst van de club.

Pagina 2 (commentaar) en 4-5

Nederland breidt actie in Libië uit

Den Haag. Nederland gaat beperkt meedoen aan de NAVO-acties boven Libië. Dit betekent dat Nederlandse F-16’s wel gaan toezien op naleving van de no-flyzone boven het land, maar geen doelen op de grond zullen bombarderen. Pagina 2

Libische minister vlucht naar Londen

Londen. De Libische minister van Buitenlandse Zaken, Moussa Koussa, is naar Londen gevlucht. Hij was tot voor kort een vertrouweling van Gaddafi. De Britse regering meldde met hem in gesprek te zijn en andere intimi van Gaddafi aan te moedigen zijn voorbeeld te volgen. Pagina 3

Twee doden bij schietpartij Rotterdam

Rotterdam. Bij een schietpartij in Rotterdam zijn vanmorgen een man en een vrouw omgekomen. Zij werden gevonden in de portiek van een woning in de wijk Katendrecht. Over de toedracht is nog niets bekend.

Advies: uitgebreidere evacuatiezone in Japan

Rotterdam. Het VN-agentschap voor atoomenergie IAEA adviseert de Japanse regering de evacuatiezone rond de kerncentrale Fukushima Dai’ichi uit te breiden. De radioactieve straling uit beschadigde splijtstofstaven blijkt gedeeltelijk buiten de evacuatiezone te zijn terechtgekomen. Pagina 12

België: rechtbank voor misbruik binnen Kerk

Brussel. Er moet een onafhankelijke rechtbank komen voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk in België. De verjaringstermijn van seksueel misbruik wordt verlengd. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen in het gisteren door een parlementaire commissie gepresenteerde rapport.

Pagina 13