Hij is terug: Schwarzenegger wordt een superheld

Eerst bodybuilder, toen dodelijke robot, daarna gouverneur van Californië. En Arnold Schwarzenegger (63) gaat door. In zijn eerste mediaoptreden sinds zijn vertrek als gouverneur maakt hij bekend dat hij de hoofdrol gaat spelen in een nieuwe tekenfilmserie: The Governator.

De serie draait om een superheld die (uiteraard) een dubbelleven leidt, ditmaal als gewone huisvader. Arnold Schwarzenegger leent zijn uiterlijk aan de cartoonfiguur en zal ook de stem van The Governator inspreken.

Entertainment Weekly heeft een interview met Schwarzenegger op Facebook gezet. Schwarzenegger zegt er zelf over de naam van de serie:

When I ran for governor back in 2003 and I started hearing people talking about ‘the Governator,’ I thought the word was so cool. The word Governator combined two worlds: the world of politics and the movie world. And [this cartoon] brings everything together. It combines the governor, the Terminator, the bodybuilding world, the True Lies…

De serie wordt geschreven door de legendarische comicman Stan Lee (Wikipedia), een van de mannen achter Spider-Man.

Opvallend genoeg promoveerde er onlangs iemand in Nederland op een onderzoek over de relatie tussen superhelden en politici.

Naast de tekenfilmserie zijn er plannen voor stripboeken en films. De officiële bekendmaking van Schwarzeneggers terugkeer is komende maandag op een handelsbeurs in Cannes.