Opinie

Happy Hour

We worden met een groep buitenlandse aio’s en postdoctoraal onderzoekers van de Groningse Universiteit rondgeleid in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Velen van hen volgen tijdens hun verblijf hier een cursus Nederlands. We komen bij een prachtig gerestaureerde bestuurskamer middenin het ziekenhuis. Twee Maleisische aio’s proberen het bordje op de deur te lezen en vragen

We worden met een groep buitenlandse aio’s en postdoctoraal onderzoekers van de Groningse Universiteit rondgeleid in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Velen van hen volgen tijdens hun verblijf hier een cursus Nederlands. We komen bij een prachtig gerestaureerde bestuurskamer middenin het ziekenhuis. Twee Maleisische aio’s proberen het bordje op de deur te lezen en vragen ons verbouwereerd wat een ‘Happy Hour-kamer’ doet middenin een ziekenhuis. Als we hen verbaasd aankijken, zeggen ze: „Dit is toch de Best-Uurs Kamer?”

Marianne Schoot, Uiterkamp-Stolte