Zoekresultaten waarderen met Google +1

Google heeft iets nieuws: Google +1. Met deze nieuwe functie, die een beetje lijkt op Facebooks ‘like’, kunnen internetgebruikers zoekresultaten waarderen.

Het gebruik is simpel: bij zoekresultaten in Google verschijnt de knop ‘+1’. Door hier op te klikken kunnen vrienden en andere contacten zien dat je een website leuk of interessant vindt.

Google geeft op haar blog uitleg:

Say, for example, you’re planning a winter trip to Tahoe, Calif. When you do a search, you may now see a +1 from your slalom-skiing aunt next to the result for a lodge in the area. Or if you’re looking for a new pasta recipe, we’ll show you +1’s from your culinary genius college roommate. And even if none of your friends are baristas or caffeine addicts, we may still show you how many people across the web have +1’d your local coffee shop.

Alleen in het Engels
De functie is vooralsnog alleen beschikbaar via Google.com. Daarnaast moet je zijn aangemeld voor Google Experimental, wat betekent dat de functie nog in ontwikkeling is.

1 april
Google heeft sinds 2000 de traditie om rond 1 april een nieuwe functie te introduceren, die later een grap blijkt te zijn. Dat leidde er in 2004 toe dat mensen dachten dat Gmail een 1 april grap was, wat in de praktijk niet het geval bleek. Ongetwijfeld zijn er nu ook mensen die denken dat Google +1 een grap is.

In het onderstaande filmpje legt Google uit hoe alles werkt: