Aegon ziet af van bonussen aan bestuursleden

Het bestuur van Aegon ziet af van een bonus over 2010. Reden is dat het bedrijf de steun van de Nederlandse staat nog niet volledig heeft terugbetaald. Dat bleek vandaag bij de publicatie van het jaarverslag van de Haagse verzekeraar.

Langetermijnbonus niet van de baan
De bonus die de top bij nader inzien niet krijgt, betreft een zogenoemde kortetermijnbonus, meldt persbureau Novum. Aegon-topman Alex Wynaendts zou 317.000 euro ontvangen, collega Jan Nooitgedagt 233.000.

De bestuurders kunnen nog wel een langetermijnbonus in aandelen tegemoet zien voor de geleverde prestaties in het afgelopen jaar. Deze kan in 2013 worden uitgekeerd, afhankelijk van de prestaties van de verzekeraar in de periode van 2010 tot en met 2012.

Rond half miljoen aan aandelen voor beiden
Voor Wynaendts zijn aandelen gereserveerd met een actuele waarde van ruim een half miljoen euro. Het voor Nooitgedagt gereserveerde pakket heeft een marktwaarde van zo’n 405.000. Het basissalaris van de twee topbestuurders is respectievelijk 955.000 en 704.000 euro.

Onlangs ontstond grote commotie in de Tweede Kamer toen bleek dat bestuurders van ING forse bonussen ontvingen, terwijl de bank nog steeds steunt op staatsgeld. Topman Jan Hommen leverde daarop zijn bonus in.