‘VS steunen in het geheim Libische opstandelingen’

Obama heeft de Amerikaanse overheid met een geheim besluit toestemming gegeven de opstandelingen in Libië te ondersteunen. Dat zeggen Amerikaanse overheidsfunctionarissen tegen persbureau Reuters.

De functionarissen stellen dat Obama het besluit in de afgelopen twee tot drie weken heeft genomen en dat vooral de belangrijkste inlichtingendienst CIA door het besluit de mogelijkheid heeft om geheime operaties in Libië uit te voeren.

Het nieuws over Obama’s besluit komt nadat de president vannacht in een interview met ABC News zei dat hij bewapening van de Libische opstandelingen “niet uitsluit”, maar ook niet direct omarmt. Wel zei hij: “Als we wapens Libië binnen zouden willen krijgen, dan lukt dat waarschijnlijk ook. We bekijken al onze opties.”