Espresso met George Clooney

Gezellig Het is de eerste keer dat mijn gast espresso voor mij maakt. George Clooney komt met twee kopjes uit de keuken van zijn huis in Laglio aan het Comomeer. Ik verwacht Nespresso. Maar de espresso is gemaakt met een percolator. ‘Ik vind Nespresso niet te zuipen,’ bekent Clooney. ‘En klopt het dat ze nog altijd


Gezellig

Het is de eerste keer dat mijn gast espresso voor mij maakt. George Clooney komt met twee kopjes uit de keuken van zijn huis in Laglio aan het Comomeer. Ik verwacht Nespresso. Maar de espresso is gemaakt met een percolator. ‘Ik vind Nespresso niet te zuipen,’ bekent Clooney. ‘En klopt het dat ze nog altijd niet jouw column willen sponsoren?’ Ik vertel hem dat Nespresso Nederland gisteren een voorstel heeft gedaan. ‘Nou ja,’ zegt de Amerikaanse acteur. ‘Het valt eigenlijk wel mee als je het vergelijkt met geitenstront.’ We nemen beiden een slokje espresso.

George Clooney is door de Italiaanse premier Silvio Berlusconi opgeroepen om te getuigen in het proces dat volgende week begint. De Amerikaanse acteur zou samen met zijn vriendin aanwezig zijn geweest bij een van de feesten van Berlusconi. ‘Dat klopt,’ zegt Clooney. ‘De meest beschuldigde man in het universum’ heeft gezegd dat zijn feestjes heel gezellig en beschaafd waren. ‘Dat klopt niet,’ zegt Clooney. ‘Bunga-bunga is het meest smerige wat ik ooit heb gezien. Veel smeriger nog dan schijtende geiten.’ De Amerikaanse filmster staat op een lijst van 78 getuigen die zijn opgeroepen. Behalve Clooney worden ook de namen van andere prominente acteurs en hooggeplaatste personen genoemd. Ik vraag hem of het klopt dat Gaddafi aan de Italiaanse premier heeft gevraagd of hij ook op de lijst mocht. ‘Ik heb Gaddafi niet gezien bij Berlusconi thuis,’ zegt Clooney. ‘Maar hij is moeilijk te herkennen zonder zijn bontmuts en djellaba.’