Directeur bekritiseerde hulporganisatie SNV stapt op

De directeur van ontwikkelingsorganisatie SNV, Dirk Elsen, stapt op. Lodewijk de Waal, de voorzitter van de raad van toezicht, legt zijn functie ook neer. Dat meldt Nu.nl.

Het opstappen van de twee SNV-kopstukken komt nadat de Volkskrant zaterdag onthulde dat de ontwikkelingsorganisatie zich schuldig had gemaakt aan vriendjespolitiek. Zo gunde SNV in 2009 advieswerk, een ICT-project en vertaalopdrachten aan familie en vrienden.

Volgens Elsen is “de voortgaande discussie over zijn persoon - hoe onbevredigend ook - niet in het belang van SNV”. De Waal stapt om vergelijkbare redenen op. Hij stelt wel dat “in de publiciteit ten onrechte wordt gesuggereerd dat SNV een ‘modderpoel’ is.”

Eerder kritiek op hoge salarissen SNV
SNV zegt maatregelen te hebben genomen, maar wil niet zeggen welke dat zijn en hoeveel geld er gemoeid was met het gegunde werk. SNV kwam vorig jaar ook al in opspraak. Toen was er commotie over de hoge salarissen van de directie en de langdurige weigering om die onder de norm van 124.000 euro bruto per jaar te brengen. Na woede daarover in de Tweede Kamer verlaagde SNV de salarissen.