Publiek lauwert New Kids Turbo bij Rembrandt Awards

‘New Kids Turbo’ heeft vanavond twee Rembrandt Awards in de wacht gesleept. De film over hangjongeren uit het Brabantse Maaskantje werd uitgeroepen tot beste Nederlandse film. De Rembrandt Awards zijn de Nederlandse publieksprijzen voor films.

De titelsong voor New Kids Turbo van dj Paul Elstak werd verkozen tot beste titelsong. De film van debuterende schrijvers en regisseurs Steffen Haars en Flip van der kuil brak vele records en komt binnenkort ook in Duitsland uit. Voor december 2011 staat een vervolg gepland: ‘New Kids Nitro’.

Carice van Houten won de filmprijs in de categorie beste Nederlandse actrice, voor haar rol in de film ‘De Gelukkige Huisvrouw’. Jeroen van Koningsbrugge ging bij de mannen aan de haal met een Rembrandt Award, voor zijn spel in de thriller ‘Loft’. Actrice Renée Soutendijk kreeg een onderscheiding voor haar gehele oeuvre.

De Rembrandt Awards voorzag ook in onderscheidingen voor buitenlandse producties. Johnny Depp werd uitgeroepen tot beste acteur (Alice in Wonderland) en Angelina Jolie tot beste actrice (Salt). ‘Inception’ werd verkozen tot beste film. De Rembrandt Awards werden vanavond uitgereikt in de Amsterdamse Escape.

    • Jules Seegers