Bonusaffaire kost ING tientallen klanten

ING-bestuursvoorzitter Jan Hommen. Foto: Roger Cremers.

Tientallen klanten hebben de afgelopen anderhalve week hun rekening bij ING opgezegd. Dat zei een woordvoerder van de bank vanmiddag tegen persbureau Novum.

De tientallen opzeggingen zijn er relatief weinig, want ING heeft in totaal 8,9 miljoenrekeninghouders. Aanleiding voor de opzeggingen is vermoedelijk de kwestie rond de bonussen voor de bestuursraad: bestuursvoorzitter Jan Hommen en zijn medebestuurders maakten dinsdag bekend af te zien van hun bonus over 2010, omdat er grote ophef over ontstaan was bij het publiek en de politiek.

Klanten ontvangen brief over bonuskwestie
Ongeveer driehonderdduizend klanten van ING ontvingen vandaag een brief over de kwestie. ontvangen van de bank over de kwestie rond de bonussen voor de bestuursraad. In de brief gaat de bank in op de beslissing om toch af te zien van de bonussen. De brief is verstuurd naar klanten die een persoonlijk adviseur bij ING hebben.