Barramundi met raapsteeltjessaus en krieltjes met look

Voor 4 personen 800 g witvisfilet (barramundi, zeebaars, roodbaars) grof zeezout 2 trossen kleine tomaatjes met steel Raapsteeltjessaus 2 bosjes raapstelen 30 g boter of 1 dl slagroom 1 teentje knoflook, fijngesneden kneepje citroen Verwarm de oven op 200 graden. Geef aan de velkant een paar inkepingen in het dikste gedeelte van de visfilets. Wrijf

Voor 4 personen

 • 800 g witvisfilet (barramundi, zeebaars, roodbaars)
 • grof zeezout
 • 2 trossen kleine tomaatjes met steel
 • Raapsteeltjessaus
 • 2 bosjes raapstelen
 • 30 g boter of 1 dl slagroom
 • 1 teentje knoflook, fijngesneden
 • kneepje citroen

Verwarm de oven op 200 graden. Geef aan de velkant een paar inkepingen in het dikste gedeelte van de visfilets. Wrijf er wat zeezout in, bestrooi ze met peper en wrijf er een drupje olijfolie over uit. Leg ze in een ingevette ovenschaal en vlij de tomaatjes erbovenop of ernaast. Bak tot de vis gaar is, dat duurt ongeveer een kwartier. Controleer de gaarheid door met de punt van een scherp mesje in het dikste gedeelte te prikken.

Wie dat liever heeft, kan de vis ook in de koekenpan bakken, tien minuten op de velkant, dan omdraaien en nog een minuut of vijf op de andere kant. Bak de tomaatjes apart in een andere koekenpan, ongeveer vijf minuten.

Was de raapsteeltjes en laat ze uitlekken. Snijd eventuele worteltjes ervan af, snij de rest van de raapstelen in stukken.

Laat de boter smelten in een koekenpan en roerbak de raapsteeltjes 1 minuut. Kies voor een wat mildere of een hevigere knoflooksmaak door de knoflook wel of niet mee te roerbakken – van bakken wordt-ie milder.

Draai het gas uit, bestrooi de raapstelen met peper en zout en maal ze met de rauwe of gestoofde knoflook fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Doe er naar keus een drupje citroensap bij en eventueel nog wat extra boter.

Leg de vis met de tomaatjes op een schaal en giet er de raapsteeltjessaus naast. Serveer met de krieltjes.

Krieltjes met kruiden

 • 1 pond krieltjes in de schil
 • scheutje olijfolie
 • flink wat bieslook
 • 2 lente-uitjes met groen en al

Stoom de aardappelen in een kwartier gaar. Snij ze doormidden. Doe ze terug in de pan en schud ze om met fleur de sel of Maldon zeezout (dat zijn die dunne schilfertjes zout die smelten op de tong), de fijngehakte bieslook en de fijngehakte lenteui.