Kortkolom sport

India tegen Pakistan na cricketzege op ‘Aussies’

Rotterdam. India heeft gisteren op het WK cricket een einde gemaakt aan twaalf jaar alleenheerschappij van wereldkampioen Australië. Voor 55.000 toeschouwers in Ahmedabad versloeg de thuisploeg in de kwartfinale de ‘Aussies’, winnaars van de laatste drie wereldtitels: 1999, 2003 en 2007. India maakt zich nu op voor wat wordt gezien als het duel van de eeuw: een halve finale tegen aartsrivaal Pakistan in het Noord-Indiase Chandigarh, niet ver van de Pakistaanse grens. Australië kwam eerst battend tot een score van 260 voor zes, vooral dankzij een century (104) van aanvoerder Ricky Ponting. India leek dat totaal simpel te passeren, maar door blunders van batsmen Virat Kohli (24 runs) en vooral Gautam Gambhir (run out voor 50 runs) kreeg India het nog lastig. Maar sterspeler Sachin Tendulkar (53), Suresh Raina (34 not out) en matchwinner Yuvraj Singh (57 not out) trokken de thuisploeg ruim voor tijd over de finish: 261 voor 5. De 37-jarige Tendulkar, die zijn 94ste halve century maakte, passeerde de grens van 18.000 runs in eendaagse interlands. (NRC)

Bond Qatar bevestigt ontslag Co Adriaanse

Doha. Co Adriaanse is weg als bondscoach van het olympische elftal van Qatar. Dat heeft de Qatarese voetbalbond op zijn website bevestigd. Volgens de bond was er verschil van inzicht met de 63-jarige trainer. Adriaanse was sinds januari 2010 werkzaam in het golfstaatje. Hij was in Qatar aangesteld om het olympische elftal naar ‘Londen 2012’ te leiden. Dat doel is nauwelijks meer haalbaar. (Novum)

Ajacied Alderweireld heeft spierscheuring

Amsterdam. Voetballer Toby Alderweireld is gisteren bij de training van de Belgische ploeg geblesseerd geraakt. De Ajacied scheurde een dijspier, meldt tv-zender Sporza. Hij mist de interlands tegen Oostenrijk en Azerbeidzjan. (Novum)

Tennisser Robin Haase in Miami al weer klaar

Miami. Tennisser Robin Haase is gisteren in de eerste ronde van het toernooi in Miami uitgeschakeld door de Serviër Janko Tipsarevic: 6-4 en 7-6. De Nederlander werd twee weken geleden in Indian Wells ook in de eerste ronde naar huis gestuurd. (Novum)