In Beeld: in de centrale van Fukushima

De centrale controlekamer van de Fukushima Dai'ichi kerncentrale. Foto Reuters / NISA / Kyodo

Gisteren heeft het Japanse Nuclear and Industrial Safety Agency (NISA) een aantal foto’s vrijgegeven die een dag eerder zijn gemaakt tijdens herstelwerkzaamheden in de kerncentrale Fukushima Dai’ichi. De centrale werd op 11 maart getroffen door een aardbeving van 9,0 op de schaal van Richter gevolgd door een tsunami van een tiental meters hoog. Het werk binnen heeft nog grotendeels in het donker plaats. Daarnaast zijn eerder gemaakte foto’s van het terrein nu ook vrijgegeven door Tokyo Electric Power (Tepco), eigenaar van de centrale. Hieronder een selectie, met helemaal onderaan het transport van twee van de werknemers vandaag naar een ziekenhuis wegens het ondergaan van hoge straling.

Controle van het instrumentarium in de centrale. Foto Reuters / NISA / KyodoControle van het instrumentarium in de centrale. Foto Reuters / NISA / Kyodo

De controlekamer van reactor 1. Foto Reuters / NISA / KyodoDe controlekamer van reactor 1. Foto Reuters / NISA / Kyodo

Opnemen van de schade in een van de controlekamers. Foto Reuters / NISA / Kyodo Opnemen van de schade in een van de controlekamers. Foto Reuters / NISA / Kyodo

Werknemers voorzien een draagbare generator van nieuwe brandstof. Foto Reuters / NISA / KyodoWerknemers voorzien een draagbare generator van nieuwe brandstof. Foto Reuters / NISA / Kyodo

Schade van de tsunami op het terrein van de centrale. Foto Reuters / NISA / KyodoSchade van de tsunami op het terrein van de centrale. Foto Reuters / NISA / Kyodo

Met lange spuitarmen is de afgelopen dagen geprobeerd water te spuiten in het bassin voor gebruikte brandstof van reactor 4. Dez foto werd gemaakt op 22 maart. Foto Reuters / Tepco / KyodoMet lange spuitarmen is de afgelopen dagen geprobeerd water te spuiten in het bassin voor gebruikte brandstof van reactor 4. Dez foto werd gemaakt op 22 maart. Foto Reuters / Tepco / Kyodo

De bouw van een tijdelijke werkruimte op het terrein van de centrale. Foto Reuters / Tepco / KyodoDe bouw van een tijdelijke werkruimte op het terrein van de centrale. Foto Reuters / Tepco / Kyodo

Het herstel van de elektriciteisleidingen van de centrale. Foto van 18 maart. Foto Reuters / Tepco / KyodoHet herstel van de elektriciteisleidingen van de centrale. Foto van 18 maart. Foto Reuters / Tepco / Kyodo

Staf ven het universiteitsziekenhuis in Fukushima afgelopen nacht in speciale kleding om gewonden uit de kerncentrale te kunnen ontvangen. Foto Reuters / YomiuriStaf ven het universiteitsziekenhuis in Fukushima afgelopen nacht in speciale kleding om gewonden uit de kerncentrale te kunnen ontvangen. Foto Reuters / Yomiuri

Werknemers van de centrale in Fukushima die aan straling zijn blootgesteld worden afgeschermd van het publiek bij transport naar een ziekenhuis vandaag. Foto Reuters / YomiuriWerknemers van de centrale in Fukushima die aan straling zijn blootgesteld worden afgeschermd van het publiek bij transport naar een ziekenhuis vandaag. Foto Reuters / Yomiuri