Tennis: Huta Galung en Schoorel in kwartfinales

De Nederlanders plaatsten zich bij de laatste acht van een challenger.

Thomas Schoorel heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het challengertoernooi in het Italiaanse Caltanissetta. De Nederlandse tennisser won eenvoudig met 6-3 en 6-1 van de als zevende geplaatste Duitser Bastian Knittel. In het Marokkaanse Marrakech bereikte Jesse Huta Galung (5) de laatste acht. Hij versloeg de Algerijnse qualifier Lamine Ouahab met 6-3 en 6-4.

Bij het ITF-toernooi in het Engelse Bath ging Michaëlla Krajicek in de eerste ronde onderuit. De als eerste geplaatste Nederlandse was ziek en verloor met 6-7 (6) en 2-6 van Katarzyna Piter uit Polen.

Arantxa Rus speelde vannacht in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Miami tegen Lourdes Domínguez Lino. De 29-jarige Spaanse is de nummer 49 van de wereldranglijst. Vorige maand won Domínguez Lino voor de tweede keer het toernooi van Bogota, eerder deed ze dat in 2006. In 2002 werd ze voor drie maanden geschorst na cocaïnegebruik. Rus won in Miami in de kwalificaties van de Japanse Misaki Doi en de Portugese Michelle Larcher de Brito. (Novum)