In beeld: rellen in Brussel rond EU-top

A demonstrator gestures in front of riot police as he is sprayed by water canons during a protest by European workers and trade union representatives to demand better job protection in the European Union countries in Brussels March 24, 2011. Tens of thousands of people marched through Brussels on Thursday to urge European leaders holding a two-day summit in the Belgian capital to scrap or ease austerity measures, which unions say will slow economic recovery and punish the poor. REUTERS/Eric Vidal (BELGIUM - Tags: POLITICS CIVIL UNREST BUSINESS)
A demonstrator gestures in front of riot police as he is sprayed by water canons during a protest by European workers and trade union representatives to demand better job protection in the European Union countries in Brussels March 24, 2011. Tens of thousands of people marched through Brussels on Thursday to urge European leaders holding a two-day summit in the Belgian capital to scrap or ease austerity measures, which unions say will slow economic recovery and punish the poor. REUTERS/Eric Vidal (BELGIUM - Tags: POLITICS CIVIL UNREST BUSINESS) Een demonstrant trekt zich weinig aan van het waterkanon dat werd ingezet door de Brusselse politie. (Foto Reuters / Eric Vidal)

De politie van Brussel heeft vanmiddag waterkanonnen en traangas ingezet om duizenden demonstranten te verjagen die het centrum van de stad hadden lamgelegd. Verschillende vakbonden betogen tegen het financieel-economisch beleid van de Europese Unie. Volgens hen waait er een neoliberale wind in Europa, die de sociale zekerheid in gevaar brengt.

Foto AP / Geert Vanden WijngaertFoto AP / Geert Vanden Wijngaert

Foto AFP / Georges GobetFoto AFP / Georges Gobet

Foto AFP / Georges GobetFoto AFP / Georges Gobet

Foto AP / Geert Vanden WijngaertFoto AP / Geert Vanden Wijngaert

Foto Reuters / Eric VidalFoto Reuters / Eric Vidal

Foto Reuters / Eric VidalFoto Reuters / Eric Vidal

Foto Reuters / Eric VidalFoto Reuters / Eric Vidal

Foto Reuters / Eric VidalFoto Reuters / Eric Vidal

Foto Reuters / Ezequiel ScagnettiFoto Reuters / Ezequiel Scagnetti

Foto AP/ Geert Vanden WijngaertFoto AP/ Geert Vanden Wijngaert

Foto AP / Geert Vanden WijngaertFoto AP / Geert Vanden Wijngaert

Foto AP / Geert Vanden WijngaertFoto AP / Geert Vanden Wijngaert

Foto AP / Geert Vanden WijngaertFoto AP / Geert Vanden Wijngaert