ADO-speler Immers accepteert vier duels schorsing

Lex Immers is voor vier wedstrijden geschorst plus één voorwaardelijk. De middenvelder van ADO Den Haag heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB geaccepteerd. Ook trainer John van den Brom accepteert zijn straf. De trainer mag één wedstrijd niet op de bank zitten. Charlton Vicento kreeg een wedstrijd voorwaardelijke schorsing.

Immers hief zondag na de 3-2 thuiszege van ADO op Ajax in het supportershome van de Haagse club kwetsende spreekkoren aan. Terwijl de middenvelder “wij gaan op Jodenjacht” zong, stonden ook Van den Brom, assistent Maurice Steijn en speler Charlton Vicento op het podium. Die laatste kreeg woensdag een schikkingsvoorstel van een wedstrijd voorwaardelijke schorsing.

De KNVB benadrukt dat normaal gesproken alleen overtredingen op het veld of wanordelijkheden op de tribune worden bestraft. “Maar aangezien dit een zeer kwalijke zaak is die bovendien kort na afloop van de wedstrijd heeft plaatsgevonden en de betrokkenen leden van de KNVB zijn, is verdere vervolging mogelijk”, meldt de bond. De betrokkenen hebben tot woensdag 17.00 uur de tijd om te reageren.

Immers betuigde maandag op de website van ADO al spijt te hebben van zijn actie. Bovendien kreeg hij van de club de maximale boete. Als de betrokkenen het schikkingsvoorstel niet accepteren, wordt de zaak voorgelegd aan de tuchtcommissie.