Japanse premier bedankt de wereld

Collectief zal het Japanse volk de huisige crisis overwinnen, stelt premier Naoto Kan. Evacués die vertrokken zijn uit het gebied rond de kerncentrale in Fukushima. Foto Reuters / Yuriko Nakao

Premier Naoto Kan heeft vandaag zijn waardering uitgesproken voor de hulp die Japan heeft gehad van ongeveer 130 landen, 30 internationale organisaties en 670 non-gouvernementele organisaties wereldwijd na de aardbeving en tsunami van 11 maart. De Japanse bevolking heeft zich gerealiseerd dat “a friend in need is a friend indeed.” De premier zei hoop voor de toekomst te hebben:

“Japan staat voor een ongekende crisis van enorme aardbeving, tsunami en ongeluk in een kerncentrale. Nu we zoveel hulp hebben gekregen van de internationale gemeenschap, ben ik er van overtuigd dat het Japanse volk al zijn wijsheid zal mobiliseren en in een collectieve inspanning met succes deze moeilijke tijd en uitdagende omstandigheden zal overwinnen.”