In beeld: rebellen in Libië in actie

Rebellen juichen vanaf een voertuig tussen Benghazi en Ajdabiyah. Foto: Reuters / Suhaib Salem

Gevechten tussen de troepen van Gaddafi en opstandelingen duren voort. Bij de stad Ajdabiya in het oosten van Libië is een opmars van de opstandelingen tot staan gebracht. Evert Hermans van de fotoredactie van NRC Handelsblad selecteerde een reeks foto’s van de opstandelingen rond Ajdabiya.

Een rebel rust uit op de achterkant van een wagen in Ajdabiyah, in het noordoosten van Libië. Foto: Reuters / Finbarr O'Reilly Een rebel rust uit op de achterkant van een wagen in Ajdabiyah, in het noordoosten van Libië. Foto: Reuters / Finbarr O'Reilly

Rebellen rusten uit in de stad Ajdabiyah. Foto: Reuters / Finbarr O'ReillyRebellen rusten uit in de stad Ajdabiyah. Foto: Reuters / Finbarr O'Reilly

Rebellen vlak buiten de stad Ajdabiyah. Foto: Reuters / Finbarr O'ReillyRebellen vlak buiten de stad Ajdabiyah. Foto: Reuters / Finbarr O'Reilly

Libische rebellen schuilen achter zandduinen tijdens een poging om de stad Ajdabiya in te nemen. Foto: AFP / Patrick Baz Libische rebellen schuilen achter zandduinen tijdens een poging om de stad Ajdabiya in te nemen. Foto: AFP / Patrick Baz

Libische rebellen schuilen achter zandduinen tijdens een poging om de stad Ajdabiya in te nemen. Foto: AFP / Patrick Baz Libische rebellen schuilen achter zandduinen tijdens een poging om de stad Ajdabiya in te nemen. Foto: AFP / Patrick Baz

Libische rebellen schuilen achter zandduinen tijdens een poging om de stad Ajdabiya in te nemen. Foto: AFP / Patrick Baz Libische rebellen schuilen achter zandduinen tijdens een poging om de stad Ajdabiya in te nemen. Foto: AFP / Patrick Baz

Libische rebellen brengen een gewonde weg na een mislukte poging om de stad Ajdabiya in te nemen. Foto: AFP / Patrick BazLibische rebellen brengen een gewonde weg na een mislukte poging om de stad Ajdabiya in te nemen. Foto: AFP / Patrick Baz

Een rebel loopt met zijn wapen rond buiten Ajdabiyah. Foto: Reuters / Finbarr O'Reilly Een rebel loopt met zijn wapen rond buiten Ajdabiyah. Foto: Reuters / Finbarr O'Reilly

Rebellen lopen door zandduinen buiten de stad Ajdabiyah. Foto: Reuters / Finbarr O'ReillyRebellen lopen door zandduinen buiten de stad Ajdabiyah. Foto: Reuters / Finbarr O'Reilly