Amerikaanse F-15 neergestort in Libië

People look at a U.S Air Force F-15E fighter jet after it crashed near the eastern city of Benghazi March 22, 2011. The fighter jet crashed in Libya overnight after apparent mechanical failure but its crew were safe, a spokesman for the U.S. military Africa Command said on Tuesday. REUTERS/Suhaib Salem (LIBYA - Tags: CIVIL UNREST MILITARY POLITICS IMAGES OF THE DAY CONFLICT)
People look at a U.S Air Force F-15E fighter jet after it crashed near the eastern city of Benghazi March 22, 2011. The fighter jet crashed in Libya overnight after apparent mechanical failure but its crew were safe, a spokesman for the U.S. military Africa Command said on Tuesday. REUTERS/Suhaib Salem (LIBYA - Tags: CIVIL UNREST MILITARY POLITICS IMAGES OF THE DAY CONFLICT) Mensen staan bij het wrak van de F-15E Strike Eagle. Foto Reuters / Suhaib Salem

In Libië is vanmorgen een Amerikaanse straaljager neergestort. De twee piloten moesten hun schietstoel gebruiken, maar zijn slechts lichtgewond en weer in veiligheid gebracht, meldt het Amerikaanse leger.

Het gaat om een F-15 Strike Eagle van de U.S. Air Force. De Amerikaanse legerleiding zegt niet te denken dat de straaljager is neergeschoten door vijandelijk vuur, maar dat een technisch probleem de oorzaak is van de crash. De jet stortte neer in gebied dat in handen is van de opstandelingen. Zij hielpen de twee piloten. De legerleiding wil niet bekend maken waar en wanneer precies dit is gebeurd.

De twee piloten waren gescheiden van elkaar, omdat ze hun schietstoel op grote hoogte gebruikten en ver van elkaar vandaan terechtkwamen.

Het vliegtuig werd aangetroffen door een correspondent van The Telegraph, zo meldden wij eerder in ons liveblog:

Twitter avatar robcrilly Rob Crilly just found a crashed US warplane in a field. believe a mechanical failure brought it down #libya