Wyclef Jean beschoten

Muzikant Wyclef Jean is zaterdagavond in zijn vaderland Haïti beschoten. Hij werd in de hoofdstad Port-au-Prince geraakt in zijn hand. De precieze omstandigheden of toedracht van de schietpartij zijn niet bekendgemaakt. Wyclef woonde eerder die avond het eerste verkiezingsdebat bij tussen feestmuzikant Michel ‘Sweet Mickey’ Martelly en de voormalige first lady Mirlande Manigat. De 4,7 miljoen kiesgerechtigde Haïtianen konden gisteren een nieuwe president kiezen. ‘Sweet Mickey’ (50) krijgt volgens peilingen 53 procent van de stemmen. De hoogleraar in de rechten ‘Madame Mirlande’ maakt volgens experts toch nog kans omdat de enquêtes niet betrouwbaar zijn. De winnaar wacht een zware opgave. Een jaar na de zware aardbeving, die aan 200.000 mensen het leven kostte, verblijven nog 800.000 Haïtianen in noodopvangcentra. De VN staat de politie bij om de verkiezingen correct te laten verlopen. De verkiezingsresultaten zijn pas 16 april bekend. (BBC)