Weer

Afgelopen nacht iets voor half 1 stond de zon loodrecht boven de evenaar. Vanaf vandaag zijn bij ons de dagen weer langer dan de nachten.

De lente begint de komende dagen niet slecht. Een hogedrukgebied zorgt voor rustig weer, maar de zon heeft het soms moeilijk. Sterk afgezwakte storingen weten namelijk toch nog ons land te bereiken en er kan door vochtige lucht vanaf zee ook nog mist en nevel ontstaan.

De bewolking die vandaag boven Noord-Nederland lag, verdikt vannacht en trekt geleidelijk het midden van het land binnen. Onder de wolken ligt het kwik net boven nul, elders net daaronder.Morgen overdag schuift het wolkendek nog iets verder naar het zuiden, waardoor het noorden van het land in de loop van de ochtend weer geregeld zon krijgt. In de zuidelijke provincies is de meeste zon. Midden-Nederland daarentegen heeft te kampen met hardnekkige bewolking. In de middag komt ook hier op steeds meer plekken de zon tevoorschijn. Bij weinig wind loopt de temperatuur op naar 9 tot 14 graden.

De rest van de week wisselen zon en wolken elkaar af. ’s Ochtends zijn mist of laaghangende bewolking mogelijk. De temperatuur daalt iets, naar rond 8 graden op zaterdag.