Vrachtvliegtuig stort neer in woonwijk Congo-Brazzaville

Een vrachtvliegtuig is neergestort in een woonwijk van de stad Pointe-Noire (wiki), de economische hoofdstad van Congo-Brazzaville.

Het gaat om een Antonov-vrachtvliegtuig van Trans Air Congo (TAC), dat aan de landing was begonnen na toestemming van de verkeerstoren. Een politieman verklaarde aan persbureau AFP dat er veertien lichamen geborgen zijn op de plek van het ongeluk. Een ooggetuige meldde dat hij ambulances af en aan zag rijden. Ook het Franse RFI Radio sprak over ten minste 14 doden. Het vliegtuig zou bezig zijn geweest aan de landing, toen het plotseling van koers veranderde en richting zee vloog, aldus een ooggetuige.

Een lezer van nrc.nl laat weten dat het vliegtuig neergestort zou zijn op een school, waar op dat moment niemand aanwezig was. De doden zouden voornamelijk omwonenden van de school zijn. Dit is niet bevestigd.