Ribéry behoedt Bayern voor puntenverlies

Bayern München heeft dankzij een laat doelpunt van de Fransman Franck Ribéry in de uitwedstrijd tegen Freiburg nog steeds kans op de derde plaats in de Bundesliga die recht geeft op deelname aan de voorronde van de lucratieve Champions League. Bayern won de uitwedstrijd met 2-1 en staat met nog zeven wedstrijden te gaan twee punten achter op nummer drie Hannover.

Arjen Robben begon in de basis bij Bayern, maar raakte na een half uur geblesseerd. Hij kan door zijn blessure niet meespelen in de interlands van het Nederlands elftal tegen Hongarije. Op dat moment stond het 1-1 het Zwarte Woud, door doelpunten van Mario Gomez (Bayern) en Papiss Cissé (Freiburg).

Bayer Leverkusen liep gisteren twee punten in op de koploper in de Bundesliga, Borussia Dortmund. Leverkusen versloeg op eigen veld Schalke met 2-0, terwijl Borussia Dortmund thuis gelijkspeelde tegen Mainz: 1-1. Een minuut voor het einde van de wedstrijd scoorde Petar Sliskovic van Mainz de gelijkmaker. De voorsprong van Dortmund op Leverkusen bedraagt door het gelijkspel nog zeven punten. Vorige week had Dortmund al met 1-0 verloren van Hoffenheim.

Hamburger SV, dat met de Nederlanders Joris Mathijsen, Eljero Elia en Ruud van Nistelrooy in de basis begon, boekte een zege op FC Köln. HSV won thuis met 6-2. De Kroatische spits Mladen Petric maakte drie doelpunten in Hamburg, waar Michael Oenning bij HSV voor het eerst op de bank zat na het ontslag van coach Armin Veh. (Novum)