Politie maakt einde aan bezetting Radboud Universiteit

WFA04T:BEZETTING UNIVERSITEIT NIJMEGEN:NIJMEGEN;21MAR2011-studenten hebben het Erasmusgebouw van de Radboud Universiteit in Nijmegen bezet. Ze protesteren tegen de bezuinigingen van het huidige kabinet. FOTO: het trappenhuis in het 20 verdiepingen hoge Erasmusgebouw is gebarricadeerd en de liften zijn uitgezet.WFA/pr/str.Paul Rapp
WFA04T:BEZETTING UNIVERSITEIT NIJMEGEN:NIJMEGEN;21MAR2011-studenten hebben het Erasmusgebouw van de Radboud Universiteit in Nijmegen bezet. Ze protesteren tegen de bezuinigingen van het huidige kabinet. FOTO: het trappenhuis in het 20 verdiepingen hoge Erasmusgebouw is gebarricadeerd en de liften zijn uitgezet.WFA/pr/str.Paul Rapp Studenten bezetten de Radboud Universiteit in Nijmegen. Foto WFA / Paul Rapp

De Nijmeegse politie heeft vanmiddag een einde gemaakt aan de bezettingsactie door studenten op de Radboud Universiteit. Twee studenten weigerden te vertrekken en werden aangehouden.

De universiteit had de studenten in de loop van de ochtend een paar keer gevraagd de Erasmustoren te verlaten. Dit weigerden ze, meldt persbureau Novum. Daarop werd rond 12.00 uur de politie ingeschakeld. Tien agenten sommeerden de bezetters het gebouw te verlaten. De ongeveer dertig studenten vertrokken daarop.

De studenten protesteerden met de bezetting tegen de bezuinigingen op het hoger onderwijs. De studenten vrezen dat de bezuinigingen op het onderwijs uiteindelijk iedereen raken omdat het onderwijs van belang is voor de economie. Van de universiteit eisen de studenten meer zeggenschap. Zo willen ze dat iemand namens de studenten in het bestuur van de universiteit komt te zitten.