Oranje mist Robben en Janssen tegen Hongaren

In de komende EK-kwalificatieduels moet Nederland het stellen zonder Arjen Robben en Theo Janssen.

Arjen Robben en Theo Janssen melden zich vandaag niet bij de selectie van het Nederlands elftal voor de twee EK-kwalificatieduels met Hongarije (25 en 29 maart).

Robben heeft last van een lichte liesblessure. De vleugelaanvaller van Bayern München viel zaterdag in de met 2-1 gewonnen uitwedstrijd tegen SC Freiburg na een half uur geblesseerd uit. Hij voelde na een sprint pijn in de liesstreek en liet zich uit voorzorg wisselen. Hij heeft een lichte spierverrekking. De blessure blijkt mee te vallen, meldt Bayern op zijn website, maar Robben wil geen risico nemen. Robben zou in de komende EK-kwalificatiewedstrijden zijn rentree maken in Oranje. Voor het eerst sinds het WK zou hij weer deel uitmaken van de selectie van bondscoach Bert van Marwijk.

Theo Janssen heeft aan de bondscoach laten weten dat hij te veel last heeft van een knieblessure. Janssen nam gisteren in het met 2-0 gewonnen uitduel met Excelsior beide doelpunten van FC Twente voor zijn rekening. Tien minuten voor tijd viel hij geblesseerd uit. Van Marwijk heeft nog niet besloten of er vervangers worden opgeroepen. (Novum)