ManUnited loopt uit op Arsenal, Villarreal naar derde plaats

Manchester United is dit weekeinde in de strijd om de Engelse titel uitgelopen op Arsenal. Manchester won thuis met 1-0 van Bolton Wanderers. De Bulgaarse spits Dimitar Berbatov maakte in de 88ste minuut de winnende treffer.

Nummer twee Arsenal leed puntenverlies bij West Bromwich Albion: 2-2. Robin van Persie scoorde de gelijkmaker voor Arsenal, dat terugkwam van een 2-0 achterstand. Door het gelijkspel liep de achterstand van Arsenal op Manchester op tot vijf punten. De club uit Londen heeft wel een duel minder gespeeld.

In de strijd om de derde plaats versloeg thuisploeg Chelsea Manchester City met 2-0. De doelpunten op Stamford Bridge werden in het laatste kwartier gemaakt door de Brazilianen David Luiz en Ramires. Tottenham Hotspur speelde met 0-0 gelijk tegen West Ham United. Rafael van der Vaart begon bij de Londense club in de basis. Tottenham heeft nu al drie competitiewedstrijden op rij niet gewonnen, maar plaatste zich vorige week wel voor de kwartfinales van de Champions League.

De koplopers in de Primera Division, Barcelona en Real Madrid, wonnen zaterdag allebei. Barça won met 2-1 van Getafe, Real versloeg Atlético Madrid met dezelfde cijfers.

Villarreal, de komende tegenstander van FC Twente in de EuropaLeague, nam in Spanje de derde plaats van Valencia over. Villarreal won met 1-0 van Athletic Bilbao, terwijl Valencia met 1-0 bij Sevilla verloor.

In België begint Anderlecht als koploper aan de play-offs om de titel. De club won thuis met 3-2 van AA Gent en hield daarmee een punt voorsprong op Racing Genk, dat Cercle Brugge versloeg. Naast Anderlecht en Genk plaatsten AA Gent, Club Brugge, Lokeren en Standard Luik zich voor de play-offs. Eupen en Charleroi eindigden onderaan en moeten zich via de nacompetitie zien te handhaven. (Novum)