Manchester steviger aan kop in Premier League

In de Premier League profiteerde koploper Manchester United van het puntenverlies van Arsenal.

Manchester United heeft dit weekeinde goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in Engeland. De ploeg van trainer Alex Ferguson won op Old Trafford met 1-0 van Bolton Wanderers. De Bulgaar Dimitar Berbatov maakte in de 88ste minuut de winnende treffer voor de koploper.

Arsenal, tweede in de Premier League, verloor kostbare punten bij West Bromwich Albion: 2-2. De achterstand op Manchester loopt daardoor op tot vijf punten. Arsenal, dat 58 punten heeft, heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Robin van Persie sleepte in de 78ste minuut nog een punt uit de wedstrijd voor Arsenal. West Bromwich was in de derde minuut op voorsprong gekomen via Steven Reid, waarna Peter Odemwingie er 2-0 van maakte. Andrey Arshavin tekende vervolgens voor de aansluitingstreffer.

Chelsea klom ten koste van Manchester City naar de derde plaats. Op Stamford Bridge trok de Londense club in een onderling duel met 2-0 aan het langste eind. De Brazilianen David Luiz en Ramires maakten in het laatste kwartier het verschil. Verdediger Luiz kopte in de 78ste minuut raak uit een vrije trap van Didier Drogba. Manchester City, met Nigel de Jong in de basis, ging op zoek naar de gelijkmaker maar kreeg in blessuretijd nog een doelpunt tegen. Ramires slalomde door de defensie en schoot beheerst raak.

Tottenham Hotspur hield slechts een punt over aan het thuisduel met West Ham United. De Londense derby op White Hart Lane eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. De ploeg heeft al drie competitiewedstrijden niet gewonnen. Tottenham, dat met Rafael van der Vaart in de basis startte, was de betere ploeg. Al na drie minuten raakte aanvoerder Michael Dawson de lat. Ook Jermain Defoe, Luka Modric, Van der Vaart en Aaron Lennon kregen goede kansen, maar scoorden niet. (Novum)